CNN jäljitti Trump-CNN-painivideon tekijän ja sai anteeksipyynnön – somessa syytöksiä kiristyksestä

Uutiskanava CNN:n ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kamppailu saa uusia sivupolkuja.

Trump levitti Twitter-tilillään gif-tyyppistä videota, jossa hänen taannoiseen esiintymiseensä WrestleMania-vapaapaininäytöksessä on lisätty painivastustajan kasvojen päälle CNN:n logo.

Niinpä videolla Trump hyökkää symbolisen CNN-hahmon kimppuun, paiskaa tämän kanveesiin ja murjoo tätä. Sitten Trump kävelee voitokkaana pois.

CNN syytti Trumpin yllyttävän väkivaltaan journalisteja vastaan.

Itse videon luojaksi ilmoittautui Reddit-sivuston käyttäjä, joka käytti nimeä HanAssholeSolo. Ilmeni, että tämä oli tehnyt aiemmin useita rasistisia ja antisemitistisiä postauksia.

Maanantaina Valkoisen talon edustaja sanoi CNN:lle, että video ei päätynyt Trumpin tilille Reddit-palvelusta.

Reddit-käyttäjä julkaisi vuolaan anteeksipyynnön

CNN onnistui selvittämään HanAssholeSolon henkilöllisyyden ja yritti tavoittaa tätä sähköpostitse maanantaina.

Tiistaina mies laittoi Redditiin anteeksipyynnön ja poisti kaikki muut postauksensa.

Mies pyysi anteeksii rasistisia, kiihkoilevia ja antisemitistisiä postauksiaan ja vakuutti, ettei ole tosielämässä sellainen henkilö kuin millaisena media hänet esittää. Mies kertoi vain "trollanneensa" eli esittäneensä jyrkkiä väittämiä saadakseen ihmiset reagoimaan.

Hän myös sanoi, ettei ollut tarkoittanut CNN-videota kehotukseksi väkivaltaan CNN:n tai muiden tiedotusvälineiden edustajia kohtaan.

CNN ei julkaise nimeä – ainakaan nyt

CNN:n mukaan HanAssholeSolo otti sittemmin yhteyttä kanavaan ja pyysi, ettei hänen nimeään julkaistaisi, koska pelkää sen vaarantavan henkilökohtaisen turvallisuutensa ja aiheuttavan hänelle ja perheelleen julkista häpeää.

Uutiskanava ilmoitti, ettei se julkaise HanAssholeSolon nimeä, koska tämä on yksityinen henkilö, joka on julkaissut laajan anteeksipyynnön, osoittanut katumusta ja luvannut olla toistamatta rumaa käytöstään sosiaalisessa mediassa.

CNN sanoi kuitenkin varaavansa oikeuden julkaista henkilöllisyyden, jos mikään edellämainituista muuttuu.

Vastareaktio: #CNNBlackmail trendaa

Tapaus on tuoreeltaan herättänyt vastareaktion sosiaalisessa mediassa. CNN:n on syytetty kiristäneen miestä uhkaamalla paljastaa tämän henkilöllisyyden.

Sosiaaliseen mediaan alkoi nopeasti ilmestyä uusia videoversioita aiheesta "Trump hyökkää CNN:n kimppuun" merkittynä hashtagilla #CNNBlackmail. Monissa postauksissa väitetään CNN:n painostaneen 15-vuotiasta poikaa.

Kriitikoiden joukkoon liittyi myös Wikileaks-vuotosivuston perustaja Julian Assange.

– Monien milljardien dollarien TV-kanava kiristämässä yksityistä kansalaista olemaan tekemättä siitä hassuja videoita ei ole journalismia, CNN, Assange kirjoitti Twitter-tilillään.

CNN kiistää kiristäneensä Reddit-käyttäjää ja sanoo, että anteeksipyyntö ilmaantui nettiin ennen kuin CNN sai yhteyden tähän.

Aiemmin aiheesta:

Trumpin uusin tviitti näyttää kannustavan väkivaltaan mediaa vastaan

Analyysi: Moderni presidentti hakkaa toimittajan?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and