Intialaissairaalassa kymmeniä lapsia kuollut hapensaannin katkettua – Syynä ehkä maksamattomat laskut

Pohjoisintialaisessa valtion sairaalassa ainakin yli 60 lasta on kuollut viikon aikana, kertovat viranomaiset. Lasten vanhempien mukaan kuolemantapauksien syynä on lisähapen loppuminen.

Intialaisten medioiden mukaan torstain ja lauantain välillä 34 lasta kuoli, koska lasten sairasosastolla ei ollut saatavilla riittävästi lisähappea. Hapen myyjien lähettämiä laskuja ei ollut mediatietojen mukaan maksettu.

Hindustan Times -sanomalehden mukaan sairaalassa syntyi torstai-iltana kaaos, kun hapen tarjonta katkesi. Lehden mukaan potilaiden vanhemmat juoksivat paniikissa hakemaan apua.

Vanhemmat ja henkilökunta yrittivät ylläpitää lasten hengitystä elvytyspalkeilla, lehti kertoo. Sen mukaan useat potilaat lyyhistyivät hapen puutteessa.

Intialainen Nobel-palkittu lasten oikeuksien ajaja Kailash Satyarthi kommentoi tapausta Twitterissä "joukkosurmaksi".

Viranomaiset kieltävät

Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan hapen tarjonnan katkoksista mutta kieltävät, että se olisi syy lasten kuolemiin. Paikallisen viranomaisen mukaan lasten kuolemat voivat johtua luonnollisista tekijöistä.

Uttar Pradeshin osavaltion ylin terveysviranomainen sanoi, että happiputkistossa oli ongelma mutta tilanne korjattiin varahappipulloilla.

Vanhemmat ovat kommentoineet, että hallinto ja sairaala yrittävät lausunnolla paikkailla happilaskujen rästiin jäämistä.

Intian pääministeri Narendra Modi on kertonut seuraavansa tilannetta ja olevansa yhteydessä viranomaisiin. Myös Intian terveysministeri on vieraillut sairaalassa sunnuntaina.

Skandaali tapahtui Baba Raghav Dasin sairaalassa Gorakhpurissa pohjoisessa Uttar Pradeshin osavaltiossa.

Alue on yksi Intian köyhimmistä, ja sadat lapset kuolevat siellä vuosittain kesän monsuunikaudella japaninaivokuumeeseen. Osaa lapsista oli hoidettu aivokuumeen takia.

Lähteet: AP, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and